ELSA Law Schools er sommer- og vinterskoler som arrangeres over hele Europa. Skolene kjennetegnes av at de har faglig høy kvalitet, samtidig som de er mye billigere er andre sommerskoler. Det akademiske programmet er vanligvis resultatet av et samarbeid med anerkjente universiteter og advokatfirmaer. I tillegg har de et stort sosialt program, der du blir kjent med jusstudenter fra andre europeiske land.

Skolene varer i mellom én og to uker. For medlemmer av ELSA Norge kan skolene ikke koste mer enn 350 euro for én uke, som inkluderer både opphold og faglig og sosialt program. Dersom du studerer jus i Bergen eller Tromsø er du automatisk ELSA-medlem, mens studenter fra Oslo kan melde seg inn gratis her. Hvis du nylig har fullført studiene, eller går treårig juridisk utdannelse, kan du søke om personlig medlemskap i ELSA Norge her. Man betaler reisen selv, og det kan være tillegg for spesielle aktiviteter som galaball. Du kan søke om støtte til å reise på Law School fra din lokale ELSA-gruppe eller gjennom andre støtteordninger.

ELSA Law Schools har to sykluser: sommer og vinter. De fleste skolene finner sted om sommeren, så sommerskolene (SELS) har felles publisering og søknadsfrist hver vår. Da finner du alle skolene og søknadsskjema på Law Schools-portalen. Det vil selvfølgelig også bli annonsert på denne siden, i tillegg til ELSA Norges Facebook-side og hos lokalgruppene.

Ikke å glipp av muligheten til å reise til et annet europeisk land, få nye faglige impulser og nye venner! Har du spørsmål om ELSA Law Schools eller trenger hjelp til å søke, er det bare å ta kontakt på vpsc[a]elsa.no, eller kontakte VP S&C i ditt lokale ELSA-styre. Du finner også mye informasjon på den internasjonale Law Schools-portalen. Her, her og her kan du lese reisebrev fra tre tidligere deltagere.