Reisebrev fra ELSAs sommerskole i Canterbury

Jusstudenten Ole Morten Sundby deltok sommeren 2017 på ELSAs sommerskole i Canterbury. Under kan du lese hans erfaringer. 

Summer ELSA Law Schools arrangeres hvert år av lokale ELSA-grupper over hele Europa. Skolene holder høy faglig kvalitet og har et innholdsrikt sosialt program, samtidig som de er svært billige. Les mer om ELSA Law Schools og søknadsprosessen her. Akkurat nå kan du søke på en rekke forskjellige skoler. Søknadsfristen er 22. april

Hei!

Jeg heter Ole Morten Sundby og går tredje studieår, andre semester ved det juridiske fakultet i Oslo. Forrige sommer tilbrakte jeg én uke på ELSA Kents sommerskole i Canterbury.

For deg som er nysgjerrig på å delta på ELSAs sommerskole i år er det særlig tre ting jeg vil fremheve; muligheten til å få innblikk i interessante fagområder, å oppleve en engelsk landsby, og ikke minst det sosiale livet rundt skolen!

Hva gjelder det faglige var jeg en av 30 jusstudenter fra forskjellige deler av Europa og temaet var International Migration Law. Oppholdet skulle gi en oversikt over de ulike rettsspørsmålene som oppstår, og løsningen av disse, når folk med forskjellige statsborgerskap flytter seg over grensene, det være seg som arbeidstaker i EU, eller som flyktning fra land utenfor Europa. Brexit var også et tema. Selve undervisningen var variert og varte i ca. fire timer mandag til fredag, med blant annet spennende forelesninger fra sentrale personer i Migration Law feltet. Et høydepunkt var klart foredraget fra Ledi Bianku – den dommeren fra Den europeiske menneskerettighetsdomstolen som anses som den dyktigste innenfor flyktningretten. Dette er var en sjelden mulighet til å få en førsteklasses innføring i flyktningrett og med mulighet for samtale med dommeren i etterkant.

Den siste dagen hadde vi en workshop / prosedyrekonkurranse hvor vi skulle anvende undervisningsutbyttet på en praktisk case. Vi ble delt i ett saksøkerlag, et saksøktlag og et dommerlag, og de som ville fikk prosedere saken for «domstolen».  I etterkant fikk vi tilbakemelding av en av fakultets professorer. Dette var veldig spennende og nyttig trening i muntlig juss.

Selve byen Canterbury var en utrolig flott britisk landsby kun halvannen time fra London, og var som tatt ut fra scener i bøker og tv-serier. Frodig natur og kanaler, koselig lokalbefolkning og velholdte bygninger fra middelalderen med en imponerende katedral i sentrum av byen setter rammen for sommerskolen. Drømmer du om å oppleve den engelske «countryside» er dette en perfekt mulighet! Vi bodde på studentboliger på campus til University of Kent, som ligger på en liten høyde utenfor bykjernen og har utsikt rett ned på denne engelske herligheten.

En stor del av sommerskolen var selvsagt viet til det sosiale opplegget. Hver dag hadde egne sosiale arrangementer, ryddig og godt satt i stand av planleggningskomiteen. Jeg trekker blant annet frem maskeradeball, båttur i kanalene i Canterbury by, en hel dag på en typisk, engelsk sandstrand i nabobyen Whitstable, spillkveld, nattklubber, og gallaball som avslutning på uken. Alle deltakerne var kjempehyggelige og interesserte i å bli kjent, og det er utrolig hvor gode venner man kan bli i løpet av bare en uke. Flere av deltakerne har jeg fremdeles kontakt med, og reunions er allerede planlagt!

Alt i alt vil jeg på det sterkeste anbefale ELSA Kents sommerskole i Canterbury for de som vil ha en god dose inspirasjon, faglig påfyll og nye, internasjonale venner.

 

Vil du også dra til Canterbury, eller på sommerskole et annet sted? Les mer om ELSA Law Schools her, og finn årets skoler og søknadsskjemaet på denne siden. Har du spørsmål kan du kontakte Kaja på vpsc[a]elsa.no