Hei!

Mitt navn er William Steen, jeg er 24 år og går 2. avdeling ved det juridiske fakultet i Bergen. I fjor sommer var jeg en uke i Rijeka i Kroatia på Summer ELSA Law School.

Jeg var en av 50 deltakere med jusstudenter fra 21 forskjellige land i Europa. Temaet for sommerskolen var diplomati og juss. Vi hadde et tett program hele uken både faglig og sosialt. I Rijeka bodde vi på et hotell som lå en kort busstur fra fakultet.

Mandag til Fredag var det undervisning på fakultet. Undervisningen bestod av en blanding mellom workshops og forelesninger, og varte i fire timer hver dag.

Felles for alle foreleserne var at de hadde lang erfaring i å jobbe med diplomati. Jeg ble imponert over hvilke forelesere arrangørene hadde klart å få tak i. Forelesningene ble blant annet holdt av den kroatiske ambassadøren til Ungarn og den faste representanten fra Kroatia til NATO. Alle foreleserne var flinke til å undervise.

«Jeg ble imponert over hvilke forelesere arrangørene hadde klart å få tak i.»

Under den ene workshopen fikk vi god trening i å forhandle. Vi tok utgangspunkt i et fremtidig i toppmøte i en internasjonal organisasjon, hvor vi alle fikk alle utdelt forskjellige roller. Noen fikk for eksempel rollen som journalist, andre skulle representere interessene til en privat aktør, mens andre igjen fikk i oppgave å representere interessene til et gitt land. Dette var veldig interessant.

Når det gjelder det sosiale så var det nytt program hver dag. Det ble blant annet arrangert båttur, sightseeing til andre steder i Kroatia, «National drinks party» og galla ball. Alt dette var veldig gøy.

Alt i alt var hele turen veldig godt organisert og jeg følte meg bra ivaretatt. Jeg ble godt kjent med de andre, og det var et veldig godt samhold i gruppen. Jeg lærte også mye nytt om diplomati, og forholdet mellom juss og diplomati.

Jeg oppfordrer alle til å søke!