Tromsø igjen vinner av ELSA Norges Nasjonale Prosedyrekonkurranse

Vinnerlaget! F.v. Sylvia Helene Lind og Ingrid Emilie Johansen.

Forrige torsdag møttes vinnerlagene fra de lokale rundene ved UiB, UiO og UiT i Tromsø for å kjempe om seieren i den nasjonale finalen i prosedyrekonkurransen. Tromsøstudentene Sylvia Helene Lind og Ingrid Emilie Johansen stakk til slutt av med seieren – vi gratulerer!

 

Det er første gang finalen avholdes i Tromsø, da også med Thommessen som ny hovedsponsor for konkurransen. Vi takker for samarbeidet og ser frem til fortsettelsen.

 

Konkurransedagen

Faktum i årets oppgave gjaldt en tvist om en bil var omfattet av konkursbeslaget til jusstudiets kjente karakter, Peder Ås. Til forskjell fra de lokale rundene representerte deltakerlagene både saksøker og saksøkte. På denne måten ble lagene utfordret i evnen til å omstille seg og evnen til å fremstille sakens motstridende argumenter. Etter tre runder trakk dommerpanelet seg tilbake for å avgjøre hvilket lag som til slutt skulle gå av med seieren.

Deltakeren fra UiO som saksøker i en av rundene. F.v. Muniba Ahmad, Arild O. Eidesen, Bård Tønder, og Morten Coward.

Drøyt fire timer etter startskuddet hadde avgjørelsens time kommet, og dommerne var klare for å gi sin begrunnelse.

Tidligere høyesterettsdommer Bård Tønder innledet begrunnelsen, på generelt grunnlag, med å redegjøre for hva en god prosedyre bør inneholde. Han presiserte at å prosedere handler om å overbevise, og å invadere dommerens hode og hjerte. Det ble videre uttalt at dette best gjøres gjennom troverdighet, fornuft og følelser. Tønder fremhevet at tromsølaget var eksemplariske på å fokusere på faktum og rettskilder, og særlig forholdet mellom disse.

 

Vinnerlaget beskriver konkurransen som et høydepunkt i studiet så langt.

  • Vi har lært utrolig mye på kort tid og fått testet oss under press. Dessuten er det en fin avveksling fra lesesal. Å vinne var bare en bonus, sier Sylvia Helene Lind og Ingrid Emilie Johansen.

 

Takk til

Vi ønsker å takke deltakerlagene for imponerende innsats under årets konkurranse. Fra UiB deltok Fredrik Tonholt og Jørgen Nordsveen Hustad og fra UiO deltok Muniba Ahmad. Samtidig vil vi takke de dyktige dommerne, Bård Tønder, Arild O. Eidesen og Morten Coward Lindstad. Vi vil også retten en takk til Knut Sande som skrevet årets faktum, samt lagenes veiledere ved Jo Ørjasæter, Anne-Maria Feodoroff og Christian Franklin.

Vinnerlaget sammen med dommerne. F.v. Arild O. Eidesen, Ingrid Emilie Johansen, Bård Tønder, Sylvia Helene Lind, og Morten Coward.

Dagen ble avsluttet med en hyggelig bankett hos Compagniet!