***Nye traineeships høsten 2019***

Student Trainee Exchange Programme (STEP) er ELSAs traineeutvekslingsprogram. Programmet gjør det mulig for jusstudenter å jobbe som trainee i utlandet. Programmet skal bidra til å utvikle både studentens faglige egenskaper og «soft skills» som kommer til nytte i arbeidslivet. Et traineeship gjennom STEP gir deg som er jusstudent verdifull, praktisk erfaring, som ikke er mulig å tilegne seg gjennom studiene.

To ganger i året blir en rekke traineeships publisert på step.elsa.org. I studieåret 2019/2020 kom de første nå i november og det er i mars/april en ny søknadsrunde. Oversikten inneholder et bredt spekter av traineeships, hvor arbeidsgiverne er blant annet advokatfirmaer, universiteter, domstoler, banker og offentlige institusjoner. Varigheten på et traineeopphold er alt fra to uker til to år.

 

***Her finner du en oppdatert oversikt over alle traineeships etter fagkrav ved UiB høsten 2019***
Dette er STEP-traineeships:
– Traineeships over hele verden
– Både betalte og ubetalte traineeships
– Varighet mellom 2 uker og 2 år

Slik søker du:
– Motivasjonsbrev (se mer om dette under og finn en veiledning HER)
– CV

Krav:
– Fagkrav. Du finner en oversikt over dette HER (oppdatert mars 2019)
– Språkkrav
– Ingen karakterkrav

Hvordan finne et traineeship som passer for deg?

Hvert enkelt traineeship har egne datoer for varighet på oppholdet og egne krav til språkferdigheter, fagkunnskaper og hvor langt du har kommet i studiet. Dette er objektive kriterier som du må oppfylle for å komme videre i utvelgelsesprosessen. Etter dette blir du vurdert på bakgrunn av din CV og ditt motivasjonsbrev. Du vil ikke bli vurdert ut i fra karakterene dine.

Kvalifikasjonskravene:

Du må inneha de overnevnte kvalifikasjonene innen traineeshipet starter. Det vil si at dersom du ikke fyller kravene nå, men vil gjøre det innen traineeship-start, kan du krysse av på at du fyller disse. Da må du samtidig opplyse om dette i motivasjonsbrevet.

Les mer om kvalifikasjonskravene HER (oppdatert mars 2019).

Les hva de ulike fagene betyr HER (oppdatert mars 2019).

Veiledning for studiemodellen ved Det juridiske fakultetet i Bergen finner du HER (oppdatert mars 2019).

CV og motivasjonsbrev

Ettersom utvelgelsesprosessen ikke er basert på karakterer er det svært viktig å legge ned en innsats i å utforme CV og motivasjonsbrev. Dette er arbeidsgiverens eneste mulighet til å vurdere deg som kandidat. Både CV og motivasjonsbrev må fylles inn i angitt felt i søknadsskjemaet.

Dersom du ønsker inspirasjon til motivasjonsbrevet kan du få tilsendt et eksempel på mail ved å kontakte din lokale VPSTEP på vpstep.bergen@elsa.no. Du finner også en veiledning for motivasjonsbrev HER.

Husk at søknaden er bindende! Ikke søk dersom du er usikker på om tidsperioden passer for deg.

Spørsmål?

Din lokale VPSTEP er her for å svare på alt du måtte lure. Ikke nøl med å ta kontakt på vpstep.bergen@elsa.no.

Etter at du har sendt inn søknaden din er det viktig at du er tilgjengelig på epost. Da skal VPSTEP godkjenne søknaden, og vil ta kontakt med deg dersom den inneholder feil eller lignende.