Traineeships høsten 2020

 

Student Trainee Exchange Programme (STEP) er ELSAs traineeutvekslingsprogram. Programmet gjør det mulig for jusstudenter å jobbe som trainee i utlandet. Programmet skal bidra til å utvikle både studentens faglige egenskaper og «soft skills» som kommer til nytte i arbeidslivet, samt gi studentene unike kulturelle opplevelser. Et traineeship gjennom STEP gir deg som er jusstudent verdifull, praktisk erfaring, som ikke er mulig å tilegne seg gjennom studiene.

To ganger i året blir en rekke traineeships publisert på step.elsa.org. Høsten 2020 ble traineeshipene sluppet fredag 20. november, med søknadsfrist fredag 11. desember. Oversikten inneholder et bredt spekter av traineeships, hvor arbeidsgiverne er blant annet advokatfirmaer, universiteter, domstoler, banker og offentlige institusjoner. Varigheten på et traineeopphold er alt fra to uker til to år.

Dette er STEP-traineeships:
– Traineeships over hele verden
– Både betalte og ubetalte traineeships
– Varighet mellom 2 uker og 2 år

Slik søker du:
– Motivasjonsbrev (se mer om dette under og finn en veiledning HER)
– CV

Krav:
– Fagkrav. Du finner en oversikt over dette HER (oppdatert mai 2020)
– Språkkrav
– Ingen karakterkrav

Hvordan finne et traineeship som passer for deg?

Hvert enkelt traineeship har egne datoer for varighet på oppholdet og egne krav til språkferdigheter, fagkunnskaper og hvor langt du har kommet i studiet. Dette er objektive kriterier som du må oppfylle for å komme videre i utvelgelsesprosessen. Etter dette blir du vurdert på bakgrunn av din CV og motivasjonsbrev. Du vil ikke bli vurdert ut i fra karakterer.

Kvalifikasjonskravene:

Du må inneha de overnevnte kvalifikasjonene innen traineeshipet starter. Det vil si at dersom du ikke fyller kravene nå, men vil gjøre det innen traineeship-start, kan du krysse av på at du oppfyller disse. Da må du samtidig opplyse om dette i motivasjonsbrevet.

Les mer om kvalifikasjonskravene HER (oppdatert mars 2019).

Les hva de ulike fagkravene betyr HER (oppdatert mai 2020).

Veiledning for studiemodellen ved Det juridiske fakultetet i Bergen finner du HER (oppdatert mars 2019).

CV og motivasjonsbrev

Ettersom utvelgelsesprosessen ikke er basert på karakterer er det svært viktig å legge ned en innsats i å utforme CV og motivasjonsbrev. Dette er arbeidsgiverens eneste mulighet til å vurdere deg som kandidat. Både CV og motivasjonsbrev må fylles inn i angitt felt i søknadsskjemaet.

Dersom du ønsker inspirasjon til motivasjonsbrevet kan du få tilsendt et eksempel på mail ved å kontakte din lokale VPSTEP på step.bergen@no.elsa.org. Du finner også en veiledning for motivasjonsbrev HER.

Husk at søknaden er bindende! Ikke søk dersom du er usikker på om tidsperioden passer for deg.

Spørsmål?

Din lokale VPSTEP er her for å svare på alt du måtte lure. Ikke nøl med å ta kontakt på step.bergen@no.elsa.org.

Etter at du har sendt inn søknaden din er det viktig at du er tilgjengelig på epost. Da skal VPSTEP godkjenne søknaden, og vil ta kontakt med deg dersom den inneholder feil eller lignende.