Traineeships våren 2022

ELSA Traineeships

Formålet med ELSA Traineeships er å gi jusstudenter internasjonal arbeidserfaring ved å tilbringe en periode hos en juridisk arbeidsgiver i et annet land. Her vil man få kjennskap til et annet rettssystem og samtidig forbedre sine språklige og profesjonelle ferdigheter. Like viktig er det at man kommer på innsiden av et annet lands kultur ved å være en del av hverdagen hos en arbeidsgiver.

Traineestillingene er juridisk relevante og tilbys av blant annet domstoler, advokatfirmaer, offentlige institusjoner og internasjonale organisasjoner. Du har mulighet til å reise på traineeopphold i alt fra to uker til to år og de fleste bedriftene utbetaler en mindre sum for oppholdet.

Lokale ELSA-grupper i hele Europa samarbeider med ulike juridiske arbeidsgivere og oppretter trainee-stillinger som utelukkende er åpne for ELSA-medlemmer. Disse trainee-stillingene skreddersys etter arbeidsgivers behov og ønsker, og hvert traineeship er derfor unikt når det kommer til varighet og arbeidsoppgaver. Oppholdene kan vare mellom to uker og to år.

Den lokale ELSA-gruppen følger opp traineen før og under oppholdet ved å ordne med bolig og alt annet praktisk, og ved å integrere traineen i sosiale aktiviteter.

Her på nettsiden kan du som søker lese mer om hvordan du finner et traineeship som passer for deg, hvordan du søker, eller lese om tidligere traineers erfaringer.

 

 

Slik søker du:

Generell info om søknad:

Du søker elektronisk gjennom portalen traineeships.elsa.org. Hvert enkelt traineeship har egne datoer for varighet på oppholdet og egne krav til språkferdigheter, fagkunnskaper og hvor langt du har kommet i studiet. Dette er objektive kriterier som du må oppfylle for å komme videre i utvelgelsesprosessen. Etter dette blir du vurdert på bakgrunn av din CV og motivasjonsbrev. Du vil ikke bli vurdert ut ifra karakterer.

 

MERK: søknad og alt som hører med skal være på engelsk! Søknadsfristen i år er 10. desember!

 

CV og motivasjonsbrev

Ettersom utvelgelsesprosessen ikke er basert på karakterer er det svært viktig å legge ned en innsats i å utforme CV og motivasjonsbrev. Dette er arbeidsgiverens eneste mulighet til å vurdere deg som kandidat. Både CV og motivasjonsbrev må fylles inn i angitt felt i søknadsskjemaet.

 

Dersom du ønsker inspirasjon til motivasjonsbrevet kan du få tilsendt et eksempel på mail ved å kontakte din lokale VP PD på professionaldevelopment.bergen@no.elsa.org

Se veiledning for skriving av motivasjonsbrev HER

 

Husk at søknaden er bindende! Ikke søk dersom du er usikker på om tidsperioden passer for deg.

 

ELSA Traineeships arrangerer skrivekveld der vi tilbyr veiledning for søknadsskriving i denne runden den 30. november!

 

 

Kvalifikasjonskrav

Du må inneha de overnevnte kvalifikasjonene om språk, fag, og årskull før traineeoppholdet starter. Det vil si at dersom du ikke fyller kravene nå, men vil kommer til å gjøre det innen traineeship-start, kan du krysse av på at du oppfyller disse. Da må du samtidig opplyse om dette i motivasjonsbrevet.

 

Oversikt for internasjonale fag tilpasset fagene på UIB finner du HER(oppdatert november 2021)

 

Oversikt over andre kvalifikasjonskrav, som språk og årskull, finner du HER (oppdatert november 2021).

 

Veiledning for studiemodellen ved Det juridiske fakultetet i Bergen finner du HER (oppdatert november 2021)

 

 

Spørsmål?

Din lokale VP PD er her for å svare på alt du måtte lure. Ikke nøl med å ta kontakt på:professionaldevelopment.bergen@no.elsa.org. Etter at du har sendt inn søknaden din er det viktig at du er tilgjengelig på epost. Da skal VP PD godkjenne søknaden, og vil ta kontakt med deg dersom den inneholder feil eller lignende.