Les reisebrevet til Celine Skjensvold Bellamy fra ELSA Innsbrucks vinterskole om sportsrett.

Reisebrev fra ELSAs vinterskole i Innsbruck

Jusstudent Celine Skjensvold Bellamy fra UiB reiste på ELSA Innsbrucks vinterskole om sportsrett i vinter. Under kan du lese reisebrevet hennes.

ELSA Law Schools arrangeres hvert år av lokale ELSA-grupper over hele Europa og er en av de mange mulighetene vi tilbyr under paraplyen «Go International». Skolene holder høy faglig kvalitet og har et innholdsrikt sosialt program. Akkurat nå kan du søke på en rekke forskjellige skoler. Søknadsfristen er 21. april. Søk HER.

Har du spørsmål? Ta kontakt med Julie Lind på vpsc.bergen@elsa.no.

Portrettbilde av Celine Skjensvold Bellamy.

Celine Skjensvold Bellamy deltok på ELSA Innsbrucks vinterskole 2019.

Celines reisebrev fra ELSA Law School i Innsbruck

Hei,

Mitt navn er Celine og jeg er 22 år. Jeg går fjerde året på jussen i Bergen og 3. – 10.februar 2019 reiste jeg på min aller første Winter Law School til Innsbruck i Østerrike hvor temaet for uken var Sports Law.

Da jeg satt meg på flyet til Innsbruck var jeg spent på hva jeg hadde utsatt meg selv for. Det jeg ikke visste var at jeg skulle oppleve en av de gøyeste ukene i mitt liv!

ELSA Innsbruck arrangerte Winter Law School for femte gang i 2019 og det var tydelig at de hadde gjort dette før. Vi var 28 deltakere fra hele 17 ulike nasjoner, men tross kulturforskjellene hadde vi masse til felles.

For meg var det sosiale uten tvil det beste med turen. Jeg reiste alene til Innsbruck uten å kjenne noen andre av deltakerne. Selv synes jeg dette var litt skummelt, men allerede før jeg hadde fått sjekket inn på hotellet tikket det inn en melding i gruppechatten
hvor det ble spurt om noen ville bli med å utforske byen. Fordelen med ELSA sine Law Schools er at så og si ingen kjenner hverandre fra før av og alle har et felles ønske om å bli kjent.

I Innsbruck var Celine tett på alpene! Illustrasjonsfoto.

I Innsbruck var Celine tett på alpene!

Gjennom hele uken er det et spennende sosialt opplegg som i stor grad bidrar til å knytte vennskap. I tillegg til felles frokost, lunsj og middag hver dag ble det arrangert mange morsomme aktiviteter. Det var aldri et kjedelig øyeblikk og det ble annet arrangert “National Drinks Night” hvor vi smakte på nasjonale drinker som alle ble bedt om å ta med, pub-quiz, pub-crawl, gala og besøk på en iglobar 2000 moh. I tillegg fikk vi mulighet til å stå på ski/snowboard en av dagene noe jeg virkelig anbefaler ettersom Innsbruck er kjent for sine fantastiske skianlegg i alpene. Alternativt opplegg var tur til utsiktspunkt og skøyter.

Det sosiale ble også ivaretatt gjennom det spennende faglige opplegget. Fire av dagene var vi sammen på Universitetet i Innsbruck og fikk lære om emnet Sports Law. Som nevnt visste jeg ingenting om Sports Law da jeg dro til Innsbruck, men det var interessant å gjenkjenne både kontraktsrett og erstatningsrett innenfor emnet. Foredragsholderne var flinke, engasjerte og fikk til gode diskusjoner med oss deltakerne – og alle deltok aktivt i undervisningen. Jeg lærte mye om Sports Law og sitter igjen med et ønske om å lære mer.

ELSA Law School er en fin mulighet til å oppleve nye steder samtidig som du får innblikk i spennende fagområder. Illustrasjonsfoto.

ELSA Law School er en fin mulighet til å oppleve nye steder samtidig som du får innblikk i spennende fagområder.

Jeg anbefaler deg på det varmeste å søke på ELSA sine Winter eller Summer Law Schools. Tilbudet er en fin måte å utfordre seg selv på og ikke minst få kunnskap om emner som gjerne ikke tilbys på Universitetene i Norge. I tillegg er det utrolig gøy å treffe andre jusstudenter fra Europa og knytte kontakter over landegrenser. Selv har jeg fått vennskap for livet.

Jeg håper du søker på ELSA Law School og at du får oppleve en like fantastisk, lærerik og sosial uke som det jeg gjorde!

Hilsen
Celine