Helena Baugstø (4.studieår) - delegat til FN i Genève.

«Dette var en fantastisk opplevelse. Jeg og de andre ELSA delegatene jeg reiste sammen med, fikk muligheten til å intervjue flere av komiteens medlemmer, noe som var en stor ære! Flere av dem er svært dyktige jurister, dommere og advokater i deres respektive stater. Du får en unik mulighet til å se hvordan internasjonal juss anvendes i praksis samt bli kjent med andre ELSA medlemmer fra andre land.»
– Helena Baugstø (4. studieår) – delegat til FN i Genève.

I tillegg til å tilrettelegge for traineeships i utlandet ønsker vi i ELSA Bergen gjennom Go International-prosjektet å gi alle medlemmer muligheten til å reise som delegat på konferanser i FN og andre internasjonale organisasjoner, samt gi alle muligheten til å dra på ELSA Law Schools.

Delegations

ELSA tilbyr også alle juss-studenter i Bergen muligheten til å reise som delegat på konferanser i organisasjoner som FN, WTO, Europarådet, WIPO, CICC, OECD og mange fler. Det er åpent for søknader på delegations.elsa.org flere ganger i løpet av året og det er ingen karakterkrav. Vi hjelper deg gjerne med søknaden!

Som delegat reiser du normalt med fire andre ELSA-medlemmer fra Europa, og sammen representerer dere ELSA på konferansen. Dette passer for deg vil komme tett inn på det internasjonale samfunn, se storpolitikk i praksis og observere hvordan diplomater, innflytelsesrike politikere og jurister jobber. Du finner et reisebrev fra 2016 HER.

I 2018 dro bergensstudent Helena Baugstø på to ulike delegations. Les mer om hennes opplevelser fra FNs barnekomité HER og fra reisen til OECD HER.

Law Schools

Dersom du kan tenke deg et litt lengre utenlandsopphold hvor du har en mer aktiv rolle enn som delegat, tilbyr ELSA også Law Schools til ulike steder i verden for alle interesserte. Disse publiseres flere ganger årlig på lawschools.elsa.org. Også her er det tilstrekkelig med motivasjonsbrev. Ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp med søknaden. Vi hjelper deg gjerne!

Stian Reitan (3. studieår, Tromsø) - Winter Law School om sportsrett, ELSA Innsbruck.

«Personlig synes jeg ELSA Law School reflekter det ELSA står for som organisasjon – faglig og sosialt utbytte, hånd i hånd.»
– Stian Reitan (3. studieår, Tromsø) – Winter Law School om sportsrett, ELSA Innsbruck.

Skolene arrangeres sommer og vinter, og varer normalt 7 til 14 dager. Tilbudet passer for deg som vil bli kjent med jusstudenter fra hele verden og som vil bli bedre kjent med andre rettsområder som ikke tilbys av UiB. Les et reisebrev HER.

Åpent for søknader

Det er nå åpnet for søknad til ELSAs vinterskoler 2018/2019! For mer informasjon om skolene trykk her. Søknaden sender du inn på lawschools.elsa.org. Søknadsfristen er 28. oktober 23:59 CET.

En fullstendig Go International-informasjonspakke med utfyllende informasjon om søknadsprosessen kan lastes ned HER.