ELSA Tromsø arrangerer årlig en konkurranse i prosedyreteknikk. Konkurransen utløper seg som en fiktiv rettssak hvor deltakerne utfordres i å løse faglig relevante problemstillinger foran et panel bestående av kyndige jurister.

To lag møtes hver runde som henholdsvis saksøker og saksøkte. Lagene består av 1-3 studenter. De prosederer i 20 minutter hver, med utgangspunkt i et på forhånd utdelt faktum.

Det avholdes tre runder, hvor de beste går videre fra hver runde. Åtte lag deltar i kvartfinale, fire lag blir sendt videre til semifinalen, og to lag sendes videre til den storslåtte finalen. Vinnerlaget stikker av med 15 000,- og representerer fakultetet i den nasjonale prosedyrekonkurransen. Her konkurrerer vinnerlagene fra de juridiske fakultet i Oslo, Bergen og Tromsø mot hverandre.

Under forberedelsene får hvert lag tildelt en kompetent veileder som følger dem personlig gjennom konkurransens løp. Som regel vil veilederne være frivillige jurister fra lokale advokatkontorer, næringslivet og fakultetet.

Prosedyrekonkurransen gir deltakerne en unik mulighet til å utvikle seg faglig, danne nettverk og anskaffe relevante erfaringer.

Prosedyrekonkurransen 2020 vil avholdes følgende datoer:
Kvartfinale: 08. oktober. Utdeling av faktum 01. oktober kl. 08:30.
Semifinale. 23. oktober. Utdeling av faktum 16. oktober kl. 12:00
Finale 04. november. Utdeling av faktum 28. oktober kl. 14:00.


Tidspunkt for hvert deltakerlags prosedyre i kvartfinalen 08. oktober vil bli publisert i eventet på Facebook og sendt til deltakerlagene på mail.


For mer informasjon eller spørsmål ta kontakt med Director for prosedyrekonkurranse Johanne Finne på mail prosedyrekonkurransen.tromso@no.elsa.org.

 

Vinner av både den regionale og nasjonale prosedyrekonkurransen 2017: Marcus Lyngstad (her med hans veileder Tord Pedersen, lektor ved Det juridiske fakultet UiT)