Reisebrev fra traineeship i Den dominikanske republikk

Hei,

Jeg hadde et traineeship hos et advokatfirma i Den dominikanske republikk i en periode på 5 uker. Oppholdet mitt var helt fantastisk, Den dominikanske republikk har en nydelig natur, strender og en spennende kultur! Folket der er veldig åpne og hyggelige, og jeg følte meg godt mottatt- både på jobben og av ADED, organisasjonen som arrangerte trainee-oppholdet i Den dominikanske republikk.

Jeg hadde mitt trainee-opphold hos Pellerano y Herrera, et av landets mest prestisjefylte advokatfirmaer hvor det jobber mange dyktige advokater. Jeg jobbet i avdelingen «juridisk rådgivning for virksomhet», hvor jeg lærte om temaer innenfor miljørett, kommersiell handel og eiendomsrett. Videre fikk jeg innblikk i hvordan utforme kontrakter, både på spansk og engelsk. Det var spennende, selv om dominikansk rett og norsk rett skiller seg på mange områder.

ADED arrangerte ulike besøk utenom jobben, som besøk til Høyesterett, parlamentet, presidentens hus, universitetet for juss og dommerskolen, den konstitusjonelle domstolen og valgdomstolen. Disse besøkene ga meg et stort innblikk i hvordan det juridiske systemet fungerte der, og det var svært lærerikt og spennende. ADED ordnet slik at jeg fikk mulighet til å se på en rettssak i Høyesterett. Saken omhandlet historiens største korrupsjonssak i Latin-Amerika, Odebrecht-saken, hvor landets fremste strafferettsadvokater prosederte. Det var spennende å se hvordan en rettssak foregikk der.

Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt valgt til trainee-programmet til ELSA og ADED. Det har virkelig vært en opplevelse for livet. Jeg anbefaler alle til å søke på trainee-opphold!

Sigrid Haanes Marton – Universitetet i Tromsø

Denne bildekrusellen krever javaskript.