Sigrid Haanes Marton har reist på to traineeship gjennom STEP. Første turen hennes gikk til Den Dominikanske Republikk, og du kan lese om hennes opplevelser fra det traineeshippet HER. Hennes andre tur gikk til Adana i Tyrkia, og hennes opplevelse fra dette traineeshippet leser du her:

Hei,

Jeg hadde et traineeship hos et advokatfirma i Adana, i Tyrkia, i en periode på 3 uker i sommer. Adana er en flott by, med mange fine bygninger. Folket i Adana er utrolig hyggelig og gjestfrie, og den tyrkiske maten er smaksrik og nydelig. Jeg ble tatt veldig godt imot av jobben og ELSA-teamet i Adana. ELSA-teamet tok meg med på mange aktiviteter, og lærte meg mye om Adana og dens kultur.

Mitt trainee-opphold var hos Akarpinar Law Firm. Det er et mellomstort firma, med rundt 12 ansatte. De ansatte var veldig gjestfri og vennlig, og tok meg med på mye sosialt mens jeg var det. Jeg fikk mulighet å dra i retten med en av advokatene, noe som var interessant, da den var veldig ulik fra de norske.

Arbeidsoppgavene jeg fikk på jobb var i hovedsak innenfor kontraktsrett. Det var veldig spennende å jobbe med kontrakter på engelsk, som er en nyttig erfaring å ta med seg videre. Jeg fikk også arbeide med en del EU-relaterte spørsmål, som er et rettsområde jeg allerede har hatt på studiet, slik at det var spennende å anvende det i praksis.

Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt valgt til trainee-programmet til ELSA. Det var en veldig spennende og lærerik opplevelse, og jeg har fått knyttet mange kontakter. Jeg anbefaler alle til å søke på trainee-opphold!