Benjamin Enok er en av mange som har reist på flere traineeships gjennom STEP. Sommeren 2018 var han trainee Frankfurt. Hans opplevelser fra dette traineeshippet kan du lese HER. Høsten 2018 var han på traineeship i Roma. Hans opplevelser fra dette traineeshippet leser du her:

Høsten 2018 var jeg legal trainee hos det italienske advokatfirmaet Pinelli Schifani i Roma. Som legal trainee i åpent landskap med bare italienere, hvor kun et fåtall snakket engelsk, fikk jeg oppleve italiensk arbeidskultur på nært hold. Selv om både språk og kultur skiller seg vesentlig fra Norge fikk jeg erfare at jussen på mange måter er universell, både i form av latinske begreper og tenkemåte.

Da min mentor i tillegg arbeidet som professor på Luiss Business School i Roma ble mitt hovedprosjekt å lage innhold til faget «Italian private law and digital rights». Dette var en fin mulighet til å trene på og formidle jus på en enkel og forståelig måte til studenter uten juridisk bakgrunn.

Roma er en vakker by. Med imponerende arkitektur, pasta, espresso og ikke minst verdens beste gelato har jeg stor forståelse for italienernes pisolino (ettermiddagshvil), som for meg innebar muligheten til å utforske Romas gater på dagtid. Dette resulterte imidlertid til lange arbeidsdager og jeg kom sjeldent hjem før klokken ni på kvelden. Mange av advokatene brukte denne tiden på kundelunsjer, mens andre dro hjem for å spise med familiene sine. Selv med det Roma har å by på, så vil jeg nok i lengden foretrekke normal lunsjtid og heller komme hjem tidligere.

STEP får mange søkere og det krever en skreddersydd søknad for å bli plukket ut. Søk først og fremst en praksisplass med et fagfelt som du finner spennende og gi uttrykk for dette i søknadsbrevet. En tilknytning til landet, enten i form av kjennskap til kulturen eller deres juridiske system er et kjempe pluss. Videre må du gjøre grundige undersøkelser. Hvordan er firmakulturen? Har de klienter i andre land som du har kjennskap til? Alt dette – og mye mer – må gjenspeiles i søknaden din.

Buona fortuna!