Reisebrev fra Benjamin Enok:

Sommeren 2018 var jeg legal trainee hos det tyske advokatfirmaet Greenfort Rechtsanwälte i Frankfurt. Som legal trainee fikk jeg muligheten til å jobbe med alt fra tradisjonell selskapsrett, M&A til nye juridiske spørsmål knyttet til IoT (Internet of Things). Dette var en unik mulighet til å få et innblikk i hvordan det er å jobbe med jus i en av verdens største handelsmetropoler.

Med store europeiske næringsklienter som tvister over summer som ser ut som et telefonnummer, så er det ikke rart at mange tyskere ikke er hjemme til middag. Advokatfirmaet Greenfort – som løpende tar imot søknader gjennom b.la. STEP – var imidlertid et hyggelig sted å tilbringe dagene og en vanlig arbeidsdag for trainees var fra klokken 09-19 med en lang lunsj som ble brukt til både joggeturer og restaurantbesøk. Med firmaaktiviteter som J.P. Morgan Corporate Challenge, alumni, fredagspils og bursdager var det lett å bli kjent med kollegaer og raskt bli en del av firmaet. Oppholdet i Tyskland ga meg et unikt innblikk i tysk arbeidskultur og tenkemåte ­– noe man ikke fullt så lett får uten å være en del av det.

STEP får mange søkere og det krever en skreddersydd søknad for å bli plukket ut. Du kan kun søke tre steder. Dermed er det viktig at du velger deg ut steder hvor du har en tilknytning. I mitt tilfelle deltok jeg sommeren 2017 på ELSAs Summer Law School i Banking & Finance i Frankfurt. Dette var min inngangsbillett til å søke hos Greenfort sommeren etter. Videre må du gjøre grundige undersøkelser. Hvordan er firmakulturen? Hvilke fagfelt er de store på? Har de klienter i andre land som du har god kjennskap til? Alt dette – og mye mer – må gjenspeiles i søknaden din.

La deg likevel ikke skremme. Internasjonal erfaring fra stedet du søker er ikke et krav.