Er du en arbeidsgiver som tilbyr juridiske arbeidsoppgaver? Ønsker du et flerkulturelt perspektiv på din arbeidsplass? Da kan STEP være en gylden mulighet for deg!

ELSA tilbyr juridiske arbeidsgivere en unik mulighet gjennom vårt trainee-utvekslingsprogram. En utenlandsk trainee kan bidra med innsikt i et annet rettssystem og samtidig gi deres bedrift et internasjonalt preg.

Arbeidsgiver stiller krav til hvilke rettsområder traineen skal ha kunnskap om, språkferdigheter og hvor langt traineen skal ha kommet i sine studier. Vi bruker vårt velutviklede nettverk til å finne frem til riktig person. Prosessen fungerer slik at vi finner søkere som passer arbeidsgivers kriterier, og deretter velger arbeidsgiver trainee basert på CV og motivasjonsbrev og eventuelt et Skype-intervju. Traineen blir dermed skreddersydd deres behov, og vi gjør hele jobben med å finne riktig person. Dette er for dere helt gratis.

Den lokale ELSA-gruppen ordner det praktiske rundt trainee-oppholdet, som bolig og skattekort, i tillegg til å ta vare på traineen under oppholdet.

Søknadsprosessen innebærer en samtidig promotering av arbeidsgiver. Stillingen blir lyst ut på step.elsa.org. Stillingen når potensielt ut til alle ELSAs 50 000 medlemmer, og herunder de norske studentene som selv er interessert i å søke traineeships i utlandet.

Vårt system er utviklet gjennom over 35 år, og vi har årlig flere hundre traineer i Europa. Tilbudet er svært populært blant jusstudenter og vi mottar normalt flere tusen søknader i året. I Norge har vi blant annet hatt europeiske traineer hos Fiskeridirektoratet på Måløy, Visma Advokater i Bergen, Juridisk fakultet i Bergen, Gjøvik Tingrett og Finnmarkseiendommen (FEFO).

Dersom dette høres interessant ut for din arbeidsplass, eller du har spørsmål, ta kontakt på vpstep@elsa.no.