ELSA tilbyr juridiske arbeidsgivere en unik mulighet gjennom vårt trainee-utvekslingsprogram. En utenlandsk trainee kan bidra med innsikt i et annet rettssystem og samtidig gi deres bedrift et internasjonalt preg.

Arbeidsgiver stiller krav til hvilke rettsområder traineen skal ha kunnskap om, språkferdigheter og hvor langt traineen skal ha kommet i sine studier. Vi bruker vårt nettverk til å finne frem til riktig person. Prosessen fungerer slik at vi finner søkere som passer arbeidsgivers kriterier, og deretter velger arbeidsgiver trainee basert på CV og motivasjonsbrev og eventuelt et Skype-intervju. Traineen blir dermed skreddersydd deres behov, og vi gjør hele jobben med å finne riktig person.

Den lokale ELSA-gruppen ordner det praktiske rundt trainee-oppholdet, som bolig og skattekort, i tillegg til å ta vare på traineen under oppholdet.

Søknadsprosessen innebærer en samtidig promotering av arbeidsgiver. Stillingen blir lyst ut i et nyhetsbrev sammen med alle de andre traineestillingen i Europa. Dette nyhetsbrevet når potensielt ut til alle ELSAs 50 000 medlemmer, og herunder de norske studentene som leser nyhetsbrevet.

Tidligere nyhetsbrev kan du se her: http://step.elsa.org/country/all-traineeships/

Vårt system er utviklet gjennom 30 år, og vi har årlig rundt 600 traineer i Europa. Tilbudet er svært populært blant jusstudenter og vi mottar rundt 4000 søknader i året. I Norge har vi blant annet hatt europeiske traineer hos Fiskeridirektoratet på Måløy, Visma Advokater i Bergen, Juridisk fakultet i Bergen og Finnmarkseiendommen (FEFO).

Dersom dette høres interessant ut for din arbeidsplass, eller du har spørsmål, ta kontakt på vpstep@elsa.no.

PDF-dokumentet til høyre, «Traineeship Specification Form», er standardavtalen mellom ELSA og arbeidsgiver. Her kan du også se hvilke krav du kan stille til søker.