STEP står for Student Trainee Exchange Programme, og er ELSAs internasjonale traineeship-program. Formålet er å gi jusstudenter internasjonal arbeidserfaring ved å tilbringe en periode hos en juridisk arbeidsgiver i et annet land. Her vil man få kjennskap til et annet rettssystem og samtidig forbedre sine språklige og profesjonelle ferdigheter. Like viktig er det at man kommer på innsiden av et annet lands kultur ved å være en del av hverdagen hos en arbeidsgiver.

Lokale ELSA-grupper i hele Europa samarbeider med ulike juridiske arbeidsgivere og oppretter trainee-stillinger som utelukkende er åpne for ELSA-medlemmer. Disse trainee-stillingene skreddersys etter arbeidsgivers behov og ønsker, og hvert traineeship er derfor unikt når det kommer til varighet og arbeidsoppgaver. Oppholdene kan vare mellom to uker og to år.

Den lokale ELSA-gruppen følger opp traineen før og under oppholdet ved å ordne med bolig og alt annet praktisk, og ved å ta integrere traineen i sosiale aktiviteter.

Her på nettsiden kan du som søker lese mer om hvordan du finner et traineeship som passer for deg, hvordan du søker, eller lese om tidligere traineers erfaringer.

Som arbeidsgiver vil du finne relevant informasjon under «For arbeidsgiver».

I tillegg er det bare å ta kontakt med STEP-ansvarlig på step@no.elsa.org.