Professional Development er et nytt ansvarsområde i ELSA som er under stadig utvikling. Området vil, med tiden, omfatte flere spennende prosjekter!

Hovedprosjektet under Professional Development er ELSA Traineeships (tidl. STEP). Formålet er å gi jusstudenter internasjonal arbeidserfaring ved å tilbringe en periode hos en juridisk arbeidsgiver i et annet land. Her vil man få kjennskap til et annet rettssystem og samtidig forbedre sine språklige og profesjonelle ferdigheter. Like viktig er det at man kommer på innsiden av et annet lands kultur ved å være en del av hverdagen hos en arbeidsgiver.

Lokale ELSA-grupper i hele Europa samarbeider med ulike juridiske arbeidsgivere og oppretter trainee-stillinger som utelukkende er åpne for ELSA-medlemmer. Disse trainee-stillingene skreddersys etter arbeidsgivers behov og ønsker, og hvert traineeship er derfor unikt når det kommer til varighet og arbeidsoppgaver. Oppholdene kan vare mellom to uker og to år.

Den lokale ELSA-gruppen følger opp traineen før og under oppholdet ved å ordne med bolig og alt annet praktisk, og ved å integrere traineen i sosiale aktiviteter.

Her på nettsiden kan du som søker lese mer om hvordan du finner et traineeship som passer for deg, hvordan du søker, eller lese om tidligere traineers erfaringer.

Som arbeidsgiver vil du finne relevant informasjon under «For arbeidsgiver».

Du er velkommen til å ta kontakt med PD-ansvarlig på professionaldevelopment@no.elsa.org for mer informasjon.