STEP er gruppen som tar i mot og sender studenter som er deltakere i ELSAs egne trainee-ordning. Lokalt jobber vi med å skaffe trainee-stillinger i advokatfirmaer som studenter fra andre ELSA-land kan søke på. Vi hjelper også norske studenter med å søke på trainee-stillinger rundt om i Europa , samt enkelte i andre deler av verden.

Informasjon om aktuelle trainee-stillinger samt søknadsfrister kommer to ganger i året. Stillingene varer i alt fra et par uker til et helt år. Studenter på alle avdelinger kan søke. En stor fordel er at søknaden ikke er karakterbasert, så her er det gode muligheter for å skaffe seg relevant erfaring og stille seg foran i køen, selv uten straight A’s!

De fleste stillingene er i advokatfirmaer, men vi har også hatt endel i andre institusjoner, bl.a. EFTA-domstolen. I mange tilfeller holder det å kunne engelsk, mens det andre ganger kreves litt kunnskaper i f.eks. tysk, fransk eller spansk. De fleste stillingene er enten betalte, eller kommer med bolig inkludert.

ELSA vil alltid være behjelpelig med det praktiske rundt oppholdet, bl.a. med å finne bolig.

Her kan du lese om en Bergensstudent som fikk et ettertraktet traineeship hos Europarådet!

Se mer om hvordan søke traineeship i undermenyen eller her.

Ta kontakt med VP STEP på step.oslo@no.elsa.org for mer informasjon.