Ellen Xylander var en av Oslostudentene som fikk traineeship gjennom STEP i forrige runde. Her forteller hun litt om sin opplevelse:

Sommeren 2016 fikk jeg muligheten via STEP til å jobbe som legal researcher ved Maynooth University utenfor Dublin i Irland. Jeg var heldig og ble valgt blant 170 søkere. Dette var en fantastisk sommer! Jobben var utrolig givende og spennende, og jeg jobbet lange dager med research innenfor strafferett. Jeg fikk jobbe med noen utrolig dyktige og fantastiske personer, og fikk venner for livet. Jeg fikk lære irsk strafferettshistorie og besøke criminal court of justice i Dublin. Irland er et fantastisk land med en natur og et folk man faller for fra første øyeblikk. Irland er et dyrt land, og det koster mer å bo der enn i Norge. Men er du innstilt på at det ikke handler om pengene, men erfaringen, opplevelsene og kontaktene, så får du full valuta for alt! Du må kjøre på venstre side, og det er lurt å ha en bil for å komme deg rundt for å se alle perlene dette fantastiske landet byr på. Lykke til med søknadene til STEP!