Finalen i forhandlingskonkurransen

Av: Jørgen Bunk Olsen, Director for Forhandlingskonkurransen 2017/2018

Forhandlingskonkurransen ble nå holdt for fjerde gang og er på god vei til å bli en god tradisjon på vårsemesteret. Gjennom konkurransen får studenter bryne seg på en av juristers viktigste oppgaver, forhandlinger. Jussen legges vekk for å få frem at forhandlinger er mye mer enn paragrafer. Det er studentenes evne til å se sin og den andre parts sider, og da tilpasse seg disse for en best mulig avtale som står i fokus.

Dommerpanelet bestod av

  • Kristine Korsnes, førstelektor ved UiT
  • Anna Nylund, professor ved UiT
  • Christina Jensen, stipendiat ved UiT

De to deltakerlagene møttes i rettssalen på UiT onsdag 21. Februar. The Candids var representert av Eirik Myrnes Kadelburger og Fredrik Stenstrøm fra 2. avdeling. Ms Perjury ble representert av Vetle Rød Hansen og Alexander Martinsen fra 1.avdeling.
Vi i ELSA Tromsø ønsker å takke deltakerne for fantastisk innsats i konkurransen!

Dommerpanelet sa det var en jevn forhandling, men seieren ble hentet inn av Eirik Myrnes Kadelburger og Fredrik Stenstrøm. Dermed vant de en premie på 10.000 kr og deltakelse i den nasjonale finalen. Vi ønsker vinnerlaget lykke til og at de henter seieren hjem til Tromsø!

På kvelden ble det som tradisjonen tilsier arrangert bankett for deltakerlag, spesielle inviterte, hovedsponsor SANDS og finaledommerne på Compagniet.
Vi ønsker å takke alle som stilte opp for årets konkurranse. Takk til juristene ved det juridiske fakultet som har stått på slik at gjennomføringen var mulig.

Vi ønsker å rette en stor takk til veilederne for konkurransen. Vi gratulerer veilederne Tord Pedersen, lektor ved UiT, og Ánde Somby, førsteamanuensis ved UiT, for at lagene deres leverte en strålende finale under deres veiledning.

Takk til vår hovedsamarbeidspartner SANDS.
Vi ønsker i tillegg og si takk til Clarion Hotel The Edge og Akademika som stilte med premier til loddtrekning.