Amalie Anda Vangen (1. studieår) – delegat til FNs komite mot rasediskriminering

«Jeg var så heldig å få være delegat på mitt første studieår på jussen, og det var spennende å få observere så dyktige fagfolk og jurister i diskusjoner om slike komplekse tema. Opplevelsene gav meg generelt en endre større respekt for alt arbeidet og dedikasjonen som ligger bak internasjonal rett og samarbeid. Og det var, ikke minst, veldig kjekt å oppleve det hele sammen med fire andre jusstudenter fra andre europeiske land.»
– Amalie Anda Vangen (1. studieår) – delegat til FNs komite mot rasediskriminering

I tillegg til å tilrettelegge for traineeships i utlandet ønsker vi i ELSA Bergen gjennom Go International-prosjektet å gi alle medlemmer muligheten til å reise som delegat på konferanser i FN og andre internasjonale organisasjoner, samt gi alle muligheten til å dra på ELSA Law Schools.

Delegations

ELSA tilbyr også alle jusstudenter i Bergen muligheten til å reise som delegat på konferanser i organisasjoner som FN, WTO, Europarådet, WIPO, CICC, OECD og mange flere. Det er åpent for søknader på delegations.elsa.org flere ganger i løpet av året og det er ingen karakterkrav. Vi hjelper deg gjerne med søknaden!

Som delegat reiser du normalt med fire andre ELSA-medlemmer fra Europa, og sammen representerer dere ELSA på konferansen. Dette passer for deg vil komme tett inn på det internasjonale samfunn, se storpolitikk i praksis og observere hvordan diplomater, innflytelsesrike politikere og jurister jobber. Du finner et reisebrev fra 2016 HER.

I 2018 dro bergensstudent Helena Baugstø på to ulike delegations. Les mer om hennes opplevelser fra FNs barnekomité HER og fra reisen til OECD HER.

Law Schools

Dersom du kan tenke deg et litt lengre utenlandsopphold hvor du har en mer aktiv rolle enn som delegat, tilbyr ELSA også Law Schools til ulike steder i verden for alle interesserte. Disse publiseres flere ganger årlig på lawschools.elsa.org. Også her er det tilstrekkelig med motivasjonsbrev. Ta kontakt med oss dersom du ønsker hjelp med søknaden. Vi hjelper deg gjerne!

Celine Skjensvold Bellamy (4. studieår, Bergen) – Winter Law School om sportsrett, ELSA Innsbruck.

«Da jeg satt meg på flyet til Innsbruck var jeg spent på hva jeg hadde utsatt meg selv for. Det jeg ikke visste var at jeg skulle oppleve en av de morsomste ukene i mitt liv!»
– Celine Skjensvold Bellamy (4. studieår, Bergen) – Winter Law School om sportsrett, ELSA Innsbruck.

Skolene arrangeres sommer og vinter, og varer normalt 7 til 14 dager. Tilbudet passer for deg som vil bli kjent med jusstudenter fra hele verden og som vil bli bedre kjent med andre rettsområder som ikke tilbys av UiB. Les et reisebrev fra UiB-student Celine Skjensvold Bellamy HER.

Åpent for søknader

Det er nå åpnet for søknad til ELSAs sommerskoler 2019! For mer informasjon om skolene trykk HER. Søknaden sender du inn på lawschools.elsa.org. Søknadsfristen er 20. april 2020 klokken 23:59 CET!

For mer informasjon, beskrivelse av søknadsprosessen og tips til motivasjonsbrev for både Law Schools, Delegations og STEP kan du laste ned Go International-informasjonspakken HER.