Lyst til å dra på Summer Law School?

OBS! Dette er en gammel artikkel. Mer informasjon om årets law schools finner du HER

SLS cover photo Bergen

Har du lyst til å dra på Summer Law School sommeren 2014? Sjekk ut muligheten til å reise gjennom ELSA! Vi tilbyr sommerskoler i ulike europeiske land med et godt faglig tilbud og mye sosialt opplegg til en rimelig pris.

Hva kan du forvente?

Alle ELSAs Summer Law Schools tilbyr minst 20 timer faglig opplegg innenfor sitt område. Det faglige programmet skal offentliggjøres senest 2 måneder før sommerskolen. Velg et tema du interesserer deg for og har lyst til å sette deg nærmere inn i. Deltakerne vil motta informasjon om hvordan de kan forberede seg i forkant av sommerskolen.

Det legges opp til sosialt opplegg underveis, normalt i form av sightseeing, utflukter, fest og morro. Ta en titt på sidene til dine aktuelle sommerskoler for mer informasjon om årets opplegg. Du kan med andre ord forvente en spennende uke med jusstudenter fra mange andre europeiske land.

I tillegg til å være en lærerik og spennende opplevelse gir ELSAs Summer Law Schools deg en unik erfaring, CV-fyll og kunnskap du ikke kan tilegne deg på juridisk fakultet.

Hvem kan søke og hva vektlegges i utvelgelsesprosessen?

Alle medlemmer av ELSA kan søke om å delta på våre sommerskoler. Ved juridisk fakultet i Bergen er alle jusstudenter ved UiB automatisk medlem av organisasjonen. Deltakere velges ut i fra objektive kriterier, hvor akademisk bakgrunn (feks i form av å ha hatt et relevant fag) vil være et pluss. Karakterer spiller ikke inn i vurderingen. Videre vektlegges ofte land, kjønn og alder for å skape en variert gruppe deltakere.

Søkerne får svar minst 1 måned i før sommerskolen skal finne sted om de har kommet med eller ikke.

Alle sommerskolene og link deres søknader legges ut her fortløpende når de åpnes. Merk at hver sommerskole har egne datoer for åpning av søknadsprosessen og frist for innsendelse av søknad!

Praktisk informasjon

Informasjon om de enkelte sommerskolenes faglige og sosiale opplegg, lokasjon osv legges forløpende ut på ELSAs hjemmeside for Summer Law Schools. Ellers vil all nødvendig informasjon bli gitt deltakerne av sommerskolens arrangementskomite i forkant av arrangementet. Deltakerne hentes på flyplassen og får ellers nødvendig veiledning gjennom hele uken.

Det legges opp til at deltakerne bor på samme hostell/hotell, som vil være av grei standard. Flybilletter og opphold betales av deltakerne selv, men det er satt en makspris på 33 euro for overnatting, mat, faglig og sosialt opplegg per døgn per deltaker. Deltakere fra juridisk fakultet i Bergen vil motta økonomisk reisestøtte på rundt 1000 kr.

Hvordan søke?

Det er mulig å søke gjennom sidene til de ulike sommerskolene her.

Sommerskolene du kan søke om plass på i år:

SLS plakat

Sjekk også ut elsa.org/page/law-schools, sommerskolenes facebook-pager og promoteringsvideoer på youtube for mer informasjon om de ulike tilbudene.

Ta gjerne kontakt med Pernille på vpsc.bergen@elsa.no dersom du har andre spørsmål om sommerskolene, søknadsprosessen etc.!